فراخوان| شبیه‌ساز آموزش رانندگی با فناوری واقعیت ترکیبی ارتقا می‌یابد

فراخوان| شبیه‌ساز آموزش رانندگی با فناوری واقعیت ترکیبی ارتقا می‌یابد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 69484
شبیه‌سازی آموزش رانندگی فناوری است که به افراد برای افزایش مهارت‌های رانندگی و ارتقای رفتار ترافیکی کمک می‌کند. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از طرح‌های منجر به توسعه و به‌کارگیری فناوری واقعیت ترکیبی در شبیه‌ساز رانندگی حمایت می‌کند.

 واقعیت ترکیبی با استفاده از فناوری‌های NVR و AR اشیای مجازی را به دنیای واقعی متصل می‌کند و کاربر می‌تواند با این اشیا تعامل داشته باشد. برای درک بیشتر این مفهوم می‌توان به گزارش‌های هواشناسی اشاره کرد که در آن فرد گزارشگر با لمس کردن قسمتی، می‌تواند عملیات مختلفی از جمله ایجاد ابر، گرد و غبار و غیره را نمایش دهد.

در شبیه‌ساز رانندگی هم کاربر در معرض یک محیط رانندگی شبیه‌سازی شده قرار می‌گیرد، به طوری که احساس حضور در محیط واقعی به او دست خواهد داد و این احساس حضور به وسیله تعامل کاربر با محیط و غوطه‌ور شدن در آن ایجاد می‌شود. شبیه‌سازهای رانندگی برای آموزش رانندگی، تحقیقات در حوزه علوم شناختی و بهداشت حرفه‌ای و تحقیق و توسعه سیستم‌های کمک راننده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجتیال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار است این دو فناوری در کنار هم به یاری ارتقای مهارت‌های رانندگی در کشور بیایند. این ستاد از طرح‌هایی که به توسعه و به‌کارگیری فناوری واقعیت ترکیبی در شبیه‌ساز رانندگی کمک کند حمایت می‌کند؛ اما طراحی و ساخت شبیه‌ساز رانندگی در حیطه این حمایت نیست.

در فراخوان این ستاد تاکید شده است که هدف از این پروژه استفاده از فناوری واقعیت ترکیبی در شبیه‌ساز آموزش رانندگی خودرو است. در طراحی و ساخت شبیه‌سازها، مدل‌سازی و شبیه‌سازی محیط پیرامونی یکی از پیچیده‌ترین و پرهزینه‌ترین بخش‌های طراحی و ساخت آنها است.

به منظور کاهش هزینه‌ها و زمان اجرای پروژه و واقعی‌تر کردن تصاویر پیرامونی، درنظر است با تلفیق تصاویر واقعی و مجازی (مدل‌های کامپیوتری) و با استفاده از فناوری واقعیت ترکیبی، تصاویر محیط پیرامونی شبیه ساز رانندگی پیاده‌سازی شود.

در این طرح فضاهای ثابت در محیط شبیه‌سازی شده مانند خیابان‌ها، ساختمان‌های اطراف، درختان، اجسام ثابت و غیره با استفاده از تصاویر و فیلم‌های واقعی و با کیفیت و اجسام متحرک مانند سایر خودروها، عابران پیاده، موانع و غیره با استفاده از مدل‌های سه‌بعدی کامپیوتری پیاده‌سازی و با فیلم‌ها و تصاویر واقعی ترکیب خواهند شد.

همه طرح‌های دریافتی در کارگروه واقعیت گسترده ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بررسی و طرح‌های نهایی انتخاب می‌شود. اولویت با طرح‌هایی است که یکی از شبیه‌سازهای آموزش رانندگی موجود در سطح کشور (ترجیحا دارای پلتفرم حرکتی) را با این فناوری ارتقاء دهند.

علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به آدرس اینترنتی http://ictc.isti.ir/ مراجعه کنند.

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/23

اخبار مرتبط:

برترین دستگاه های شبیه‌سازی رانندگی در خانه

دستگاه شبیه ساز رانندگی از ارتقا در رانندگی تا الزام آموزش

 

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم